WPSE 114: WooCommerce-nyheter, Gutenberg rusar vidare, och ny WP Tavern

Här är nyhetssvepet från nyhetsbrevet vi skickade den 28 november.

WooCommerce 3.8.1 finns ute nu. Det här är en liten fix som framför allt skruvar på kompatibiliteten med WordPress 5.3 och det nya standardtemat, Twenty Twenty.

🛒 Här är nyheterna i WooCommerce 3.8!

Apropå WooCommerce så siktar man nu på att lansera det nya admingränssnittet under första halvan av 2020. Vi ska titta närmre på det framöver. Man har även börjat jobba med nya statusar för ordrar, i stället blir det status för betalningar, postandet, samt slutförande av en order. Detta är dock inte särskilt långt gånget ännu, men förhoppningen är att en orders status kommer bli lite tydligare framöver.

Forumtillägget bbPress har uppdaterats till 2.6.2, vilket framför allt fixar en irriterande notisbugg för de som kör BuddyPress med.

Gutenberg, utvecklingstillägget som används för att testa blockredigeraren, har nått version 7.0. Det här är första gången det nya navigeringsblocket är med, i en första (tidig) version.

Apropå Gutenberg så har tilläggets snabba utveckling lett till diskussioner kring hur ofta en stor version av WordPress ska släppas, för blockredigeraren uppdateras väldigt mycket varje gång och WordPress ligger långt efter Gutenberg-tillägget. Diskussionen sker här, samt i kommentarerna till inlägget om de planerade lanseringsdatumen framöver (som vi skrivit om tidigare).

Det är gott om förslag på förbättringar numera, vilket trogna läsare minns. Det senaste förslaget handlar om en tydligare definierad färgpalett för WordPress. Tyck till här, och kolla på färgorna i CodePen.

WP Tavern, den mest kända WordPress-nyhetssajten (som ägs av Matt Mullenweg via hans Audrey Capital), har fått en ny design signerad Justin Tadlock. Det är… väldigt sparsmakat och anonymt, kan man tycka.

Kernl är en tjänst för att lasttesta WordPress-installationer. De har skrivit en post om hur mycket populära säkerhetstillägget WordFence slöar ned WordPress. Spoiler: En hel del!

På söndag är det den 1 december, och då öppnar den här WordPress-kalendern med en kodsnutt per dag fram till jul.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.3.

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning