WPSE 115: WooCommerce är världens näst största CMS, och kommande WordPress-versioner

Nyhetssvepet från nyhetsbrevet som skickades till prenumeranterna fredagen den 6 december.

WordPress 5.3.1, en bugg- och säkerhetsfix, är fortsatt planerad att släppas den 11 december. Samtidigt har nästa stora version – 5.4, som är tänkt att släppas den 31 mars nästa år – öppnat sin call for tickets, så vet du något som behöver fixas är det dags att skrika till nu. En retrospektiv på version 5.3 har för övrigt publicerats, om du vill veta vad teamet har lärt sig den här gången.

Det har blivit lättare att testa communitytillägget BuddyPress, tack vare BP Beta Tester. Inte för produktionssajter så klart!

Vad ska teman vara i framtiden, nu när vi har blockredigeraren? Tyck till!

Sidbyggaren Beaver Builder har uppdaterats till version 2.3. Laddtider och en history manager som gör det lättare att ångra tokigheter finns bland nyheterna.

E-posttjänsten MailPoet har tagit över tillägget WP Mail Logging. Tillägget förblir gratis även i framtiden.

Yoast gjorde bort sig och smällde upp en Black Friday-banner i wp-admin för alla användare med tillägget installerat, och inte bara riktat mot administratörer. Klantigt värre, och VD Marieke van de Rakt bad om ursäkt på Twitter.

Apropå Yoast så har grundaren Joost de Valk skrivit en post om WordPress marknadsandelar. Intressant är att WordPress är den enda plattformen baserad på öppen källkod som ökar, samt att WooCommerce – om det räknades som ett eget CMS – skulle vara världens näst största…!

Jetpack version 8.0 lägger till block för Pinterest samt ett för stjärngradering, tänk betyg. Dock verkar något lite tokigt med den här versionen, vissa som uppdaterar får varningar från sidhälsofunktionen i WordPress 5.3. Håll ögonen öppna, eller invänta 8.0.1…

Slutet av året betyder som alltid undersökningar. Om du jobbar med WordPress-utveckling så skriver du säkert JavaScript ibland, så tyck till här.

Påminner dessutom om WP Snippets til Christmas, adventskalendern med kodsnuttar. Och när vi ändå är inne på jultemat så är det julbord med Stockohlms-gruppen den 9 december. Fullsatt för närvarande, men det finns en väntlista.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.3.

PS. Vi kan driva WPSE – både sajten och nyhetsbrevet – tack vare våra kära sponsorer. Nu skulle vi behöva en till, så om du eller ditt företag har möjlighet att sponsra vill vi gärna höra av dig! Använd formuläret här. Tack! 🙏

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning