WPSE 120: WooCommerce 3.9 är här, automatiska uppdateringar för teman och tillägg kan komma i WordPress 5.4

Nyhetssvepet från WPSE 120, vilket skickades till prenumeranterna den 23 januari 2020.

WooCommerce 3.9 kom till slut. Största nyheten är bättre filtrering i produktblocket, men det nya systemkravet med WordPress 5.0 eller senare samt PHP 7.0 eller senare är också potentiellt dramatiskt för användare vars webbhotell är kvar på stenåldern. Anledningen till förseningen (WooCommerce 3.9 skulle egentligen släppas den 6 januari) är att geolocation-tjänsten GeoLite2 har uppdaterat sina villkor, och det betyder i sin tur att du, om du använder geopositioneringstjänsterna, behöver en licensnyckel från MaxMind. Som tur är så är denna gratis, så skaffa den här om du behöver.

Arbetet med WordPress 5.4, som ska släppas den 31 mars, går vidare. Två nyheter som diskuteras friskt, och som är planerade för just 5.4, är möjligheten till att tillåta automatiska uppdateringar av teman och tillägg, precis som för säkerhetsuppdateringar av WordPress. Användaren kommer, om de här funktionerna kommer in i WordPress, behöva aktivera dessa, så det är med andra ord helt valfritt.

Gruppen för hur WordPress-versioner ska rullas ut börjar ta form. Syftet är att få ut uppdateringar snabbare, i synnerhet blockredigeraren är konstant långt efter featuretillägget Gutenberg i funktion och puts.

Gutenberg 7.3 fokuserar just på puts, och glädjande nog betyder det att inmatningar är nästan dubbelt så snabba samt den långa testposten man jämför med nu laddar 30% snabbare. Bra där!

Allvarliga säkerhetshål i WP Database Reset, ett tillägg för att nollställa databasen. Uppdatera, och ha helst inte den här typen av tillägg installerade när du inte behöver dem – det kan gå väldigt fel…!

WordPress-appen till iOS fortsätter uppdateras för blockredigeraren. Här finns instruktioner för hur du testar, och vad som behöver ett extra öga just nu.

Torques Plugin Madness-tävling är igång. Nominera för 2020 här. Apropå nomineringar så har IDG öppnat nomineringarna för Topp 100, så låt oss peta in gott om WordPress-sajter på listan.

Glädjande nyheter från donationstillägget GiveWP: Man samlade ihop över $100 miljoner under 2019. Snyggt!

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.3.2.

PS. Vi kan driva WPSE – både sajten och nyhetsbrevet – tack vare våra kära sponsorer. Nu skulle vi behöva en till, så om du eller ditt företag har möjlighet att sponsra vill vi gärna höra av dig! Du får hemskt gärna använd formuläret här. Tack! 🙏

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning