WPSE 132: Lämna varorna vid dörren och WordPress 5.4.1 är två veckor bort

Nyheterna från nyhetsbrevet, som skickades till prenumeranterna på förmiddagen den 17 april 2020.

WooCommerce 4.1 är släppt i beta 2. Den största nyheten här är Marketing Hub, som vi ska titta lite närmre på senare (men WooCommerce-gruppen skrev mer om här), eftersom kommande WooCommerce Payments inte är tillgängligt utanför USA ännu. Du testar lättast med tillägget WooCommerce Beta Tester.

Leave At Door For WooCommerce är ett tillägg (vilket förstås kräver WooCommerce) som gör att ”lämna vid dörren” blir ett leveransalternativ. Bra i dessa smittotider.

Communitytillägget BuddyPress är släppt i en andra beta för version 6.0.0. Man har tänkt släppa den skarpa 6.0.0 i slutet av april, så det är hög tid att börja testa. Det gör du enklast med tillägget BP Beta Tester.

Det blir en WordPress 5.4.1 (förstås). Tanken är att lanseringskandidaten ska släppas redan nästa vecka, med skarp lansering om två veckor. Det rör sig enbart om buggfixar.

WordCamp Spain 2020 Online blir av, den 6-9 maj, som vi nämnt tidigare. Här är den engelska posten med lite information, men den riktiga webbplatsen är på spanska, vilket troligtvis gäller majoriteten av föreläsningarna med.

Fler online-event att överväga: WP FeedBack Virtual Summit den 27 april till 1 maj (gratis), samt JavaScript for WordPress Conference den 8-10 juli.

Gutenberg har fått en hel del uppdateringar i version 7.9. Flera block har stöd för gradient-bakgrund, textblocket har nu en inställning för linjeavstånd, likaså rubrikblocket vilket även har fått en storleksinställning. Dessutom finns det två nya block patterns samt lätt putsad markup för knappblocket. Det rusar framåt här.

Elementor vann webbplatsen Torques Plugin Madness-tävling. Inte så förvånande… Man vann även förra året.

Några tillägg som nyligen haft säkerhetshål och därmed behöver uppdateras till senaste version: LifterLMS, Elementor Page Builder, Login by Auth0, WP Last Modified Info, WP Lead Plus X, Ultimate Addons for Gutenberg, och Media Library Assistant. Även Klarna-tillägget till WooCommerce har haft säkerhetshål, läs mer här och uppdatera.

Slutligen, har du alltid velat spela det där hoppande dinosaurie-spelet som du får när webbläsaren Chrome inte har internetuppkoppling? Nu finns det ett tillägg som ger dig ett sådant block i blockredigeraren, kallat Block-a-saurus. Mer roligt än nödvändigt, om man säger så…

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.4.

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning