WPSE 133: WooCommerce 4.1 i lanseringskandidat

Senaste nytt nådde nyhetsbrevsprenumeranterna fredagen den 24 april. Du prenumererar väl?

WooCommerce 4.1 ska släppas den 5 maj och nu är den första lanseringskandidaten redo att testas. Den innehåller en större förändring från betaversionerna, vilket är borttagningen av nya lagerreservationen till följd av oroväckande fel när databasen uppdaterades. Det här är varför man betatestar. Funktionen kommer i en senare version istället.

BuddyPress, som ju är ute i beta för nästa version just nu, har fått en säkerhetsuppdatering. Den senaste skarpa versionen är 5.2.0 och du bör uppdatera så klart.

Någon gång under dagen väntas den första lanseringskandidaten för WordPress 5.4.1, vilket är en mindre uppdatering som kommer installeras automatiskt när den väl rullar ut.

Funktionen för att uppdatera tillägg och teman automatiskt, precis som säkerhetsuppdateringar likt kommande 5.4.1 ovan, börjar bli klar. Om inget oväntat händer kommer den här troligen vara en del av kommande WordPress 5.5, men lugn – inställningen är valfri, till skillnad från säkerhetsuppdateringar av WordPress.

Frontity är ett ramverk för att bygga WordPress-webbar i React. Projektet, som är öppen källkod, har rest pengar – €1 miljon faktiskt – från bland annat Automattic så att det ska fortsätta utvecklas. Det finns ännu ingen affärsmodell för Frontity, man fokuserar inte på det ännu, vilket kanske kan oroa vissa.

Dashicons, ikontypsnittet som används i WordPress, ska ersättas av en ny, mer flexibel, komponent. Bra där, Dashicons-projektet har utvecklats väldigt långsamt i jämförelse med motsvarande sådana i andra projekt.

Två inställda WordCamp-konferenser har tillkommit sedan sist: Grand Rapids och Asheville. Det ser mer och mer ut som att alla årets WordCamp blir digitala sådana. Lyckligtvis fungerar ju det med. WPBlockTalk var en sådan och du kan se föreläsningarna på wordpress.tv om du har tråkigt i helgen.

Rösta på vem som ska representera utvecklingsgrupperna för WordPress? Ja, det verkar som att det kan bli verklighet – här är förslaget för den som är intresserad, och vill veta hur man nominerar.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.4 (men 5.4.1 kommer snart).

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning