WPSE 137: WooCommerce får säkerhetsuppdatering och Elementor firar fem miljoner

WooCommerce 4.1.1 är släppt, och det är en bugg- och säkerhetsuppdatering som du absolut bör installera omgående. Vad gäller WooCommerce 4.2 så är den släppt i en första lanseringskandidat, så planen att få ut den här versionen – som inte ska vara så omfattande – den 2 juni kommer nog att hålla. Testa med tillägget WooCommerce Beta Tester om du är nyfiken.

ℹ️ Läs också: WooCommerce skruvar upp tempot.

WordPress 5.4.2 är nästan redo för lansering, med blott tre saker kvar på att göra-listan. Det är en buggfix planerad att rulla ut den 10 juni.

Sugen på att anordna ett WordCamp online, eller någon annan form av digitalt event? Då är kanske den här posten från Community-gruppen värd en titt – gott om matnyttiga förslag i alla fall. Apropå det så är det WordCamp Kent den 30-31 maj, online förstås, och gratis så knip en biljett om du är intresserad.

Elementor berättar stolt att tillägget körs på över 5 miljoner aktiva WordPress-installationer. Stort grattis förstås, men låt oss hoppas att de kan skärpa till säkerheten något – det har varit många problem med Elementor på sistone.

Tillägget Cookies and Content Security Policy, som vi skrivit om tidigare, har fått stöd för testläge. Bra där!

Apropå tillägg så är Iceberg veckans största hajp. Det är ett betaltillägg som låter dig skriva ditt innehåll i markdown, med stöd för teman och så – lite som alla dessa minimalistiska skrivappar (exempelvis Ulysses, vilket undertecknad använder i detta nu). Iceberg kostar $49 (cirka 470 kr) för en sajt, $99 (cirka 950 kr) för obegränsat antal. WPTavern skriver mer ingående, och utvecklare kan förstås såväl bygga som bidra till eftersom Iceberg är GPL och utvecklingen sker på Github. Vill du bara testa hur Iceberg känns så finns det ett demo på den officiella sajten.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.4.1.

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning