WPSE 138: WooCommerce 4.2 närmar sig och gratis jobbannonsering

Den senaste veckan har vi fundera på hur vi kan hjälpa till i dessa konstiga tider. En sak vi kommit fram till är att vi skulle kunna hjälpa företag nå personer med WordPress-kunskap, så därför bjuder vi nu in till gratis radannonsering för jobb, helt utan några krav eller fallgropar. Detta gäller tills vidare, och företag samt organisationer kan skicka in sina jobbannonser här.

⁉️ Har du förslag på andra saker vi skulle kunna göra? Berätta! Svara på det här brevet (eller till [email protected] om du läser detta på webben).

WooCommerce 4.2 har släppts i en andra lanseringskandidat. Den 2 juni, alltså nästa vecka, är det tänkt att den här versionen ska rullas ut. Testa med tillägget WooCommerce Beta Tester.

Något som inte är med i WooCommerce 4.2 men som kommer i framtiden är checkoutblock. Just det, bort med checkoutsidorna i WooCommerce, nu kan du göra det med block istället. Du kan testa funktionen själv med feature-tillägget WooCommerce Blocks 2.6.0, men kom ihåg att det på intet sätt är färdigt, och inte heller fungerar block-checkouten med tredjepartstillägg ännu. Det inkluderar förstås exempelvis Klarna, så för många svenska ehandlare är det här mer kuriosa just nu, men en bra fingervisning på vad som komma skall.

Schemat för WordCamp Europe, som förstås sker online den 4-6 juni (det är snart!) är släppt, och så även maskoten Okaeri Wapuu. Ja, hen deltar hemifrån… Samtidigt får vi veta att WordCamp Birmingham har skjutits upp till nästa år och WPCampus 2020 Online flyttar till 29-31 juli så att evenemanget inte krockar med DrupalCon.

Forumtillägget bbPress har släppts i en ny version – 2.6.5 – som täpper till säkerhetshål, så du bör absolut uppdatera.

Fler tillägg som du behöver uppdatera om du kör dem (alla säkerhetshål är fixade i senaste versionen på wordpress.org): Easy Testimonials, WP Product Review Lite, Official MailerLite Sign Up Forms, Form Maker by 10Web, Paid Memberships Pro, WordPress Infinite Scroll, Visual Composer, samt Team Members. Puh!

Inte helt relaterat, men ändå lite eftersom Automattic är företaget bakom bland annat WordPress.com, men man har investerat i startups som förlitar sig på Matrix och sagt att man ska satsa på plattformen. Matrix är en öppen standard för realtidskommunikation, så det är inte så långt ifrån vad Automattic redan håller på med.

Apropå Automattic, Techcrunch skriver om hur lönebilden ser ut där, vilket är intressant eftersom Automattics över 1000 anställda jobbar decentraliserat.

Premiumtillägget Gravity Forms har öppnat upp sin roadmap, men bara för betalande kunder. Det betyder att du, om du har en licens, kan rösta på hur utvecklarna ska prioritera vidareutvecklingen. Bra där.

Slutligen, WordPress fyllde 17 den 27 maj, alltså i onsdags. Det känns lämpligt att länka till Matt Mullenwegs bloggpost om saken.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.4.1.

💻 Lediga WordPress-jobb

Ansvarig för Managed WordPress till Oderland
Oderland Webbhotell AB | Läs mer →

ℹ️ Lista ditt WordPress-relaterade jobb här, gratis!

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning