WPSE 142: WooCommerce-uppdateringar och sommarledigt

Sista nyhetsbrevet innan sommaruppehållet.

WooCommerce har fått två uppdateringar sedan sist, 4.2.1 samt 4.2.2 (som fixar en bugg introducerad i 4.2.1). Det här är säkerhetsuppdateringar som du absolut bör installera. Som inte det vore nog så har man även släppt den första lanseringskandidaten till nästa stora version, 4.3. Lansering är planerad till den 7 juli, och du testar – som vanligt – lättast med tillägget WooCommerce Beta Tester.

WooCommerce Blocks, tillägget för att testa nya block som ska komma till WooCommerce, har uppdaterats till 2.8. Fokus är fortsatt på varukorgs- och kassablocken.

WordPress 5.4.3 har inget släppdatum ännu, men det finns inga kritiska buggar så vi får se när den kommer. Nästa stora version, 5.5, ska släppas i en första betaversion den 7 juli.

Gutenberg rusar på, version 8.4 har något så användbart som enkla funktioner för att beskära samt rotera bilder, direkt i blockredigeraren. Väldigt bra! Funktioner för att ändra (gemensamma) inställningar för flera block samtidigt har också introducerats. Slutligen, block-katalogen (Block Directory) kan nu användas i Gutenberg-tillägget för att installera nya block direkt. Håll det sansat, okej?

ReviewSignal har gjort en uppföljningspost till sitt hostingtest, med fokus på WooCommerce. Det är förstås mycket mindre än det stora testet, men även här ser vi en bekant leverantör…

Några inställda WordCamp-konferenser till följd av… ja, ni vet: Floripa, Bucharest, Tulsa. Lite roligare är att WordPress Accessibility Day, som är ett digitalt event under 24 timmar med start den 2 oktober, letar efter talare. WordCamp Europe undrar vad deltagarna i årets onlinekonferens egentligen tycker, så tyck till om du deltog.

Påminner även om att WordCamp Denver, som är en helt digital konferens, börjar i dag!

Något relaterat: Tillägget The Events Calendar har utannonserat ett, eh, tillägg för virtuella event.

Tillägg som haft säkerhetsproblem på sistone, och som således bör uppdateras till senaste versionen: Brizy, wpDiscuz, KingComposer, Testimonial Rotator, YITH WooCommerce Ajax Product Filter

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.4.2.

☀️ Det är dags för WPSE att ta ledigt ett par veckor. Vi är tillbaka igen den 14 augusti. Glad sommar så länge!

Thord D. Hedengren, redaktör

💻 Lediga WordPress-jobb

Två WordPress-utvecklare sökes till The Generation
The Generation AB | Läs mer →

Frontend och backend utvecklare sökes
Husverket AB | Läs mer →

Ansvarig för Managed WordPress till Oderland
Oderland Webbhotell AB | Läs mer →

Vill du synas här, och i nyhetsbrevet, med din WordPress-jobbannons? Det är gratis – läs mer här.

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning