WPSE 165: WooCommerce och Easy Digital Downloads släpper betaversioner

🛒 WooCommerce 5.0 är nyss släppt, men betan för 5.1 är redan ute. Det är ännu en liten version som främst uppdaterar blocken och admin, men även jobbar vidare med att rensa bort jQuery-kod som inte är aktuell längre. WooCommerce Blocks har släppts i version 4.5.1 förresten, med snyggare betalvyer.

🛍 Apropå e-handel så har Easy Digital Downloads släppt betan till sin version 3.0, efter år av utveckling. Det är ett stort steg framåt som kommer ha sönder saker, så det finns en uppdateringsstrategi. Läs mer i bloggposten, där du även hittar en Github-länk om du vill testa.

🐞 WordPress 5.6.2 har släppts i en lanseringskandidat. Det är en liten buggfixversion som kommer installeras automatiskt när den rullar ut på måndag. Samtidigt har nästa stora version av WordPress, version 5.7, släppts i beta 3. Båda testas lättast med tillägget WordPress Beta Tester, men ingen bör förstås köras i produktion om man inte är beredd på lite tokigheter.

📰 Gutenberg 10.0 är släppt, och 100 versioner senare är blockredigeraren ett kraftfullt verktyg som kommit långt ifrån den buggiga upplevelsen vi fick i WordPress 5.0. Bra jobbat!

🙌🏻 BuddyPress 7.2.0 mosar några buggar, släppt nu.

📧 Newspack är ett paket och tjänst inriktad på nyhetstjänster från WordPress.com, med pengar från Google News Initiative. Nu har man äntligen släppt sitt första tillägg fritt på wordpress.org, på tiden kan man tycka, nämligen Newspack Newsletters. Tillägget låter dig bygga nyhetsbrev med blockredigeraren, för att sedan skicka dem med Mailchimp. Känns som något värt att testa…

🤬 Tillägget AccessiBe har ägnat sig till fuskrecensioner på wordpress.org, så det ska vi förstås inte stödja. WP Tavern har storyn. Beklämmande.

🇨🇿 Den 27 februari är det WordCamp Prague, online förstås.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.6.1.

— Thord D. Hedengren, redaktör


💻 Lediga WordPress-jobb

Är du vår nya React/frontend-utvecklare?
Oderland | Läs mer