Kritiskt fel i Google Site Kit sänkte sajter

Tillägget Google Site Kit, som bland annat kan användas för att ansluta Google Analytics till din WordPress-sajt (läs mer här), har haft ett kritiskt fel, vilket i sin tur har kraschat ett antal sajter. Det har varit så illa att wp-admin inte har kunnat nås, så man har behövt ta bort tillägget manuellt från servern.

Så här knapphändigt skriver man på supportforumet:

On Wednesday, August 11, we identified a fatal error in the Site Kit plugin that could be triggered by other plugins or themes using an unprefixed version of Composer.

Github-ärendet är lite utförligt, för den som vill veta mer, men det viktiga är att du ser till att uppdatera Google Site Kit till version 1.38.1, vilken fixar det här problemet. Om du redan var på 1.38 och har aktiverat automatiska uppdateringar så bör uppdateringen ha installerats automatiskt, men du bör förstås undersöka detta.

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.