WPSE 184: WooCommerce 5.6, vägen till WordPress 5.9, och en väldig massa säkerhetshål

🛒 WooCommerce 5.6 är släppt, och kort efter det kom det en uppdatering av WooCommerce Blocks, till 5.7.0, med förbättringar i kassa-blocket. Apropå WooCommerce så vill man gärna veta vad du, om du är utvecklare, tycker. Fyll i undersökningen här.

🛣 Nästa stora version av WordPress, 5.9, kommer först i december, men man har redan nu börjat prata om den preliminära vägen dit.

🙊 BuddyPress 9.1.1 är släppt, och det är en säkerhetsuppdatering som du bör installera om du kör BuddyPress. Säkerhetshålet finns även i äldre versioner, så dessa har också uppdaterats, läs mer om det i den länkade posten.

🤦 Dags för kontrovers i WordPress-världen igen, den här gången för att tillägg med prefixet ”WP” i namnet numera nekas att vara på tilläggskatalogen på WordPress.org. Tydligen har policyn varit på plats sedan i januari, men inget har kommunicerats officiellt om saken. WPTavern nystar i det hela om du vill veta mer.

💰 I februari reste Automattic $288 miljoner, vilket ingen märkte, tydligen. Man har även köpt tillbaka aktier för $250 miljoner för att det går så bra, och ja, det är ju kul. Matt skriver mer ingående om saken.

🇺🇸 WordCamp US blir online i år, som bekant, och nu söker man talarnomineringar.

📰 Gutenberg 11.3 är betydligt snabbare än tidigare versioner, och har en ny panel för dimensioner, vilken exempelvis kan styra padding för block.

🖼 Apropå block så kommer galleriblocket att bete sig lite annorlunda, så om du har teman eller tillägg som gör något specifikt med detta kommer du behöva uppdatera dem. Läs mer här.

🚨 Några lite större tillägg som haft säkerhetshål och behöver uppdateras: AddToAny Share Buttons, Favicon by RealFaviconGenerator, Site Reviews, Stop Spammers Security, Tutor LMS, WordPress Download Manager, WPFront Notification Bar, WPvivid Backup. Dessutom har Titan Framework ett opatchat säkerhetshål, vilket är problematiskt eftersom det används av en hel hög av gamla tillägg. Kan vara värt att titta närmre på om du har några lite äldre tillägg som inte uppdaterats på länge.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.8.

Thord D. Hedengren, redaktör

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.