Awesome Motive har köpt Sandhills Development

Ännu en stor affär i WordPress-sfären har gått igenom, och den här gången är det Sandhills Development som köpts upp, av Awesome Motive. Det är kanske namn som inte känns igen direkt, men om man pratar om WPBeginner, WPForms, MonsterInsights, WP Mail SMTP med mera så kanske Awesome Motive känns igen, med Syed Balkhi i spetsen. Sandhills Development å sin sida ligger bakom Easy Digital Downloads, Sugar Calendar, WP Simple Pay med mera, och ägs av Pippin Williamson. Det är alltså två stora aktörer, och inte heller första gången Awesome Motive öppnar plånboken.

Just det här köpet är inte helt okontroversiellt, eftersom det verkar som att Sandhills ägare, Pippin Williamson, har rört sig ganska snabbt, och de anställda har inte haft något att säga till om saken. Det är förstås hans rätt, som ägare, men som WP Taverns post antyder så knorras det lite i leden. Å andra sidan verkar det mesta, om inte allt, ha retts ut i samtal med Awesome Motives Syed Balkhi, så det kanske löser sig trots allt.

Pippin Williamson skriver lång i sitt utannonserande på Sandhills webbplats. Dels listar han familjeanledningar, specifikt hans far, och dels så har han helt enkelt tappat lusten för webben och WordPress:

I had lost my passion for the web and building software products. I used to absolutely adore WordPress and building plugins to extend it and power businesses. That passion helped create amazing platforms that have helped tens of thousands of businesses grow, succeed, and thrive on the web, and I am so immensely proud of that. But when the passion is gone, the drive and motivation to build great things leaks away as well. It has been several years since I last felt truly inspired and motivated to build something with WordPress.

Det är inte förvånande, Pippin har varit en del av WordPress-communityt under lång tid. Till skillnad från exempelvis Elliot Condon, som nyligen sålde Advanced Custom Fields till Delicious Brains, så har Pippin inte varit ensam utvecklare på Sandhills, utan företaget har åtskilliga anställda. Med det sagt så är det ingen liten sak att se till att populära tillägg som Easy Digital Downloads fungerar som de ska, och finns inte suget – eller passionen, som han skriver – kvar så ska man självfallet göra någonting annat.

Syed Balkhi på Awesome Motive har inga planer på att ändra på prisstrukturer eller dylikt, utan snarare vidareutveckla Sandhills tillägg. Man använder själv Easy Digital Downloads, och ämnar dela med sig av sina verktyg, så det kan bli positivt för befintliga kunder. Sandhills anställda blir nu en del av Awesome Motive, som är över 200 personer spridda över hela världen. Vad gäller Pippin så kommer han lämna WordPress-världen och i stället fokusera på sitt mikrobryggeri, Sandhills Brewing. Vi önskar honom all lycka med det.

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.