WPSE 189: WooCommerce uppdateras, och mängder med köp

🛒 WooCommerce 5.7 har släppts, vilket även täppte till ett säkerhetshål, som ni kanske läst om på WPSE. Sedan dess har även 5.7.1 släppts, en buggfixversion, och den andra betan av 5.8 finns ute. Mycket WooCommerce blir det…

🗓 WordPress 5.8.2 släpps den 12 oktober, och ska täppa till buggar. Om det kommer behövas en 5.8.3 så är den planerad till den 10 november.

🗞 Gutenberg 11.5 låter dig gruppera widgets, ha sidtitel och/eller logotyp i navigationsblocket, bättre stöd för avstånd i block, stöd för globala stilar som standard, och har ett nytt gränssnitt för att välja rubrik i rubrikblocket. Det går framåt med stormsteg, ett måste eftersom Full Site Editing ska vara med i WordPress 5.9 i slutet av året.

🤑 Awesome Motive har köpt Sandhills Development. Det betyder att ägaren av WPBeginner, MonsterInsights med mera, numera även äger Easy Digital Downloads, Sugar Calendar, med mera.

💵 SomewhereWarm, som utvecklar tillägg till WooCommerce, är nu en del av WooCommerce.

💰 StellarWP har köpt LearnDash. Det är värt att veta att StellarWP ägs av Liquid Web, kända för iThemes.

💸 Keanan Koppenhaver har köpt WP Pusher från Peter Suhm, ett verktyg för att pusha tillägg och teman från git-tjänster. Även Branch, continuous integration-tjänsten, ingår i köpet.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.8.1.

Thord D. Hedengren, redaktör

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.