WordPress 5.9 för utvecklare

WordPress 5.9 släpps den 25 januari, och eftersom man är på den tredje lanseringskandidat i skrivande stund, så är det nog ganska sannolikt att man kommer träffa det datumet. Det betyder att det är hög tid att se över vad som är nytt. Den här posten fokuserar på de största nyheterna för utvecklare. 

ℹ️ Läs om vad som är nytt i WordPress 5.9!

Blocknytt

De största nyheterna är, som vanligt, i blockredigeraren. Full Site Editing, funktionen som gör att blockteman kan ge användarna kontroll över saker som sidhuvud och sidfot samt menyer direkt i blockredigeraren, ersätter i mångt och mycket Anpassa-läget, vilket är viktigt att känna till. I övrigt handlar det ju främst om block, och där finns det ett flertal nyheter.

Övriga nyheter i 5.9

Det finns förstås mycket annat nytt för utvecklare i WordPress 5.9, men majoriteten av förändringarna ligger, föga förvånande, i blockredigeraren.

Som alltid så finns det en field guide-post på Make-bloggen som sammanställer nyheterna i korthet, om du vill ha lite mer läsning.

👋🏻 Missa inget viktigt – prenumerera på WPSE, det är gratis och garanterat spamfritt.

Namn

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.