WPSE 204: WordPress 5.9 är släppt! 🥳

🎉 WordPress 5.9 släpptes i tisdags, som planerat, och föga förvånande dominerar det den här veckan. Vi har gått igenom nyheterna på WPSE, för såväl användare som utvecklare.

🧐 Vad tycker du om 5.9-släppet? Fyll i retrospektivet så att core-gruppen kan lära sig av dina erfarenheter. Du har till den 14 februari på dig.

🗓 Nu när 5.9 är ute så har man börjat prata om vad vi kan förvänta oss i form av WordPress-släpp, utöver säkerhets- och buggfixar då, under 2022. Förslaget är att släppa ytterligare två versioner: 6.0 i slutet av maj, och 6.1 i mitten av oktober.

📰 Nyfiken på vad som ingår i Gutenbergs andra fas? Det skrivs lite om de förbättringar man tänkt sig i den preliminära roadmapen för just WordPress 6.0. Vi får nog anledning att återkomma till detta framöver.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.9. Det är sannolikt att du måste logga in och uppdatera manuellt till den här versionen, så glöm inte att göra det.

— Thord D. Hedengren, redaktör


Det här numret av WPSE sponsras av webbhotellet Oderland och digitalbyrån Divide & Conquer. Stort tack!

👋🏻 Missa inget viktigt – prenumerera på WPSE, det är gratis och garanterat spamfritt.

Namn

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.