WPSE 229: Beta på WordPress 6.1

🐘 WordPress 6.1 har släppts i en första betaversion. Förutom ett nytt standardtema så är det en hel del nyheter i blockredigeraren, inklusive bättre hantering av malldelar. Du testar lättast med tillägget WordPress Beta Tester, men kom ihåg att det här är en beta och därmed inte lämpad för skarpa, viktiga webbplatser. Passande nog har man publicerat en bloggpost med testtips. Relaterat: Synpunkter på malldelar i klassiska WordPress-teman efterlyses. Och ännu mer relaterat: Du har väl sett videodemot?

🛒 WooCommerce 6.9.3 är släppt, och den fixar PHP 8.1-kraschen som ni kanske hört talas om. Apropå det så är första betan av WooCommerce 7.0 ute, med planerad skarp lansering redan den 11 oktober.

🤖 Populära tillägget Advanced Custom Fields har släppt version 6.0, med sitt nya gränssnitt. Detta förbättrar även ACF Blocks-funktionaliteten som licensägare kan dra nytta av.

🤑 PublishPress har köpt MetaSlider-tilläggen från Extendify. Allt ska fortsätta som vanligt, fast bli bättre, som man alltid säger… Automattic har för övrigt investerat i hostingtjänsten GridPane.

🚨 Några större tillägg som behöver uppdateras till följd av säkerhetshål: Contact Form by WPForms, Download Monitor, Enable Media Replace, MetaSlider, reSmush.it, och Sucuri Security.

Slutligen vill jag slå ett slag för mig själv (!) och peka er mot min nystartade svenska blogg, TDH.se. Det är lite work in progress fortfarande, men det blir nog bra till slut. Gissa vilken publiceringsplattform den kör? 🙃

— Thord D. Hedengren ⚡

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.