WordPress 6.1 är släppt

Efter några extra lanseringskandidater så har WordPress 6.1 nu släppts lös. Det är en lite större uppdatering som måste installeras manuellt, via admingränssnittet, om du inte aktivt valt att installera alla uppdateringar automatiskt.

🚨 Om du kör WPML så avvakta med WordPress 6.1 tills tillägget fått de uppdateringar som behövs. Läs mer här.

WordPress 6.1 innehåller förstås en mängd nyheter och förbättringar, inte minst vad som visats i demovideon. Några av de lite större nyheterna är:

  • Nytt standardtema: Twenty Twenty-Three. Här är det förstås ett blocktema som gäller, med tio olika stilvariationer.
  • Redigeraren har snyggats till och fått lite bättre menyer.
  • Även blockredigeraren har uppdaterats, förstås, med bland annat möjligheten att låsa block i grupp, tydligare kontroller för avstånd, stöd för block i såväl citat- som listblocken, och mycket annat.
  • De typografiska möjligheterna för blockteman har förbättrats, likaså diverse andra inställningar som hör hemma i theme.json.
  • Samt mycket, mycket mer.

Här är introvideon till WordPress 6.1, lite mer välputsad än demot som tidigare visats.

WordPress 6.1 finns ute nu. Här är lanseringsposten på WordPress.org, och för utvecklare är Field Guide-posten förstås ett måste.

Smidigare redigerare är en av nyheterna i 6.1
Smidigare redigerare är en av nyheterna i 6.1

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.