WPSE 264: WordPress 6.3 och hej, vi är tillbaka 😎

Välkomna tillbaka till verkligheten! Hoppas sommaren har varit bra. WPSE är, från och med idag, tillbaka med ett nytt nummer varje vecka. Det kan vi tacka vår trogna sponsor Oderland för (och min byrå, D&C, förstås). Utan stödet från Oderland skulle jag inte kunna lägga tiden på det här nyhetsbrevet. Jag hoppas att fler företag ska höra av sig och stötta oss i höst, så att WPSE kan skruva upp tempot lite mer. Hör av dig om du är intresserad.

🍾 WordPress 6.3 är släppt, med en fin infosida (även en sådan om block), och med det så är sidredigeraren platsen saker och ting ska hända. Det är väl fortfarande lite si och så med dess stabilitet, men visst har hela Gutenberg-projektet kommit långt. Rich Tabor går igenom nyheterna, där jag personligen uppskattar aspektration på mediafiler mest, och utvecklare bör kolla #dev-notes-6.3 på Make-bloggen, eller åtminstone field guiden. Slutligen kan vi glädjas åt att version 6.3 är snabbare än någonsin.

🛒 WooCommerce har förstås också uppdaterats under sommaren. Den senaste versionen är 8.0.2 och WooCommerce Blocks har uppdaterats till 10.9.0.

🇩🇰 Det är WordCamp Denmark i Aalborg den 26-27 augusti och det finns fortfarande biljetter.

🇺🇸 WordCamp i Danmark krockar med WordCamp US, som sker den 24-26 augusti i National Harbor, Maryland. Det verkar som att det här blir årets största WordCamp-konferens, större än WordCamp Europe tidigare i år, men vi får se. Räkna med att Matt Mullenweg kommer prata om nästa steg för Gutenberg-projektet.

🚨 Slutligen, det har förstås varit en hel del säkerhetshål i tillägg under sommaren, så det klokaste är nog att kolla alla, ärligt talat.

Thord D. Hedengren

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.