WPSE 307: VĂ€lkommen tillbaka till vardagen! đŸ„ł

Sommaren lider mot sitt slut och de flesta börjar ÄtervÀnda till vardagslunken. SÄ Àven WPSE, hÀr kommer en sammanfattning av de viktigare sakerna som hÀnt sedan sist.

🆙 WordPress slĂ€ppt version 6.6, och sedan uppdaterats till version 6.6.2, vilket förstĂ„s Ă€r en buggfixversion. NĂ€sta stora version, 6.7, kommer först i november. ApropĂ„ 6.7 sĂ„ kommer HEIC-bilder konverteras till JPEG per automatik, en trevlig nyhet för de som bloggar frĂ„n sin iPhone. 6.7 kommer Ă€ven med ett nytt standardtema, Twenty Twenty-Five.

🛒 WooCommerce 9.2 har slĂ€ppts och direkt efter kom 9.2.1 som fixar ett problem med gamla REST-API:t. Den hĂ€r versionen handlar frĂ€mst om förbĂ€ttringar. Man har Ă€ven gjort ett par snabba buggfixversioner under sommaren för 9.1. Det verkar vara standard för WooCommerce numera, att det slinker igenom tokigheter.

đŸ’Ÿ WP-CLI har uppdaterats till 2.11.0.

😎 Det har hĂ€nt en del pĂ„ wordpress.org i sommar. Learn-sektionen Ă€r uppdaterad med ny design och sĂ€kerhetsproblematik tvingade tillĂ€ggsutvecklare att nollstĂ€lla sina wordpress.org-lösenord.

đŸș För övrigt Ă€r det kul att se WP Tavern kvickna till efter lĂ„ng tystnad. De rapporterar bland annat om Worfences bounty-program för buggar och att Jamie Marsland blir YouTube-ansvarig för WordPress hos Automattic. Det senare Ă€r en sjĂ€lvklar vĂ€rvning, grattis Jamie!

🚹 Det har förstĂ„s varit en hel del nödvĂ€ndiga uppdateringar för tillĂ€gg och teman under sommaren. IstĂ€llet för att försöka lista alla som haft, eller har, sĂ€kerhetshĂ„l sĂ„ rekommenderar jag helt sonika att du loggar in och ser till att allt Ă€r uppdaterat.

— Thord D. Hedengren ⚡