WordCamp Europe blir onlinekonferens

WordCamp Europe Online utannonserad, sker i juni.

Goda nyheter för europeiska WordPress-diggare, för WordCamp Europe – som ställdes in till följd av coronavirusets framfart – blir av, men som en onlinekonferens. Först blir det en Contributor Day, där man hjälps åt för att bidra till WordPress på olika sätta, den 4 juni. Sedan blir det WordCamp Europe 2020 Online, som de kallar den, mellan den 4-6 juni. Exakt hur allt det där ska fungera är inte klart ännu, men med tanke på hur många livestreamingtjänster och samarbetslösningar som finns i dag så lyckas man säkerligen reda ut det.

Det blir gratis att titta på, samt delta, i WordCamp Europe Online 2020. Om du har köpt en biljett till den inställda konferensen så kommer den återbetalas senast den 10 april, men man flaggar för att det kan ta upp till 15 (!) dagar innan din bank fått pengarna. Sponsorer får förstås pengarna tillbaka, men nya möjligheter finns med den digitala konferensen.

Däremot ändras inget kring nästa års WordCamp Europe, det är fortfarande Porto i Portugal som gäller, så den här onlineupplagan förändrar inget där.

Mer information ska komma snart, men just nu känns det skönt att det här faktiskt blev löst, och detta till det bättre. Europa behöver sin officiella WordPress-konferens, hela ekosystemet är så USA-centrerat så motvikten är viktig.

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning