WordPress 5.6 kommer uppdateras automatiskt

Även till större versioner.

En nyhet i WordPress 5.6, vilken släpps den 8 december, är att det inte bara är säkerhetsuppdateringar som kan installeras automatiskt, utan även de större uppdateringarna. Som exempel så uppdateras 5.5.2 automatiskt till 5.5.3, men 5.5.3 kommer inte uppdateras automatiskt till 5.6 eftersom det är en större uppdatering. Men nu blir det alltså ändring på det, för från och med 5.6 finns det stöd för automatiska uppdateringar även av det större slaget.

Den här funktionen kommer inte slås på för befintliga installationer dock, det måste du göra manuellt (under Adminpanel > Uppdateringar i wp-admin). Däremot är funktionen påslagen från början för nya installationer, så vill du inte att WordPress ska uppdatera sig självt till de större versionerna så måste du stänga av den.

Värt att veta är att du kan stänga av automatiska uppdateringar i kod, med följande kodsnutt i wp-config.php:

add_filter( 'allow_major_auto_core_updates', 'false' );

Du kan även använda följande, också i wp-config.php:

define( 'wp_auto_update_core', false );

Tänk dock efter innan du gör något av detta. Automatiska uppdateringar höjer säkerheten och även om vissa sajter kanske inte ska rulla ut de stora versionerna, så är det många – som WPSE exempelvis – som absolut kan göra det.

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning