WPSE 154: WordPress 5.6-detaljer och en otrevlig WooCommerce-bugg

Senaste nytt från WordPress-världen.

WordPress 5.6 närmar sig (lansering den 8 december) och i och med det publiceras en hel del om vad som är nytt. Vi börjar med det.

1️⃣ WordPress 5.6 får stöd för så kallade Application Passwords, vilket är ett sätt att autentisera med. Utvecklare kikar med fördel på detaljerna i Make-posten.

2️⃣ En annan ny funktion i WordPress 5.6 är stöd för automatiska uppdateringar av de lite större WordPress-versionerna med. En Make-post går igenom hur det ser ut och fungerar, men skepsisen här är stor, som 2019-undersökningen samt 5.5.2-fadäsen både bevisar och understryker.

3️⃣ WordPress 5.6 uppdaterar JavaScript-biblioteket jQuery till version 3, något som inleddes med 5.5 och resulterade i att en mängd teman gick sönder. Lyckligtvis finns tillägget Enable jQuery Migrate Helper, men detta ska inte stödjas i all evighet, och det finns en risk att 5.6 kommer ställa till det för vissa teman med. Läs mer här.

Och nu, övriga nyheter.

🛍 WooCommerce 4.6.2 täpper till en otrevlig bugg som låter otrevliga typer registrera en användare under checkout. Buggen gås igenom i en separat post, men summan av kardemumman är förstås att du bör uppdatera omedelbart. Även WooCommerce Blocks har fått en liten säkerhetsuppdatering, till 3.7.1.

📌 Forumtillägget bbPress har uppdaterats till 2.6.6 för att mosa lite varningar och buggar.

🤷‍♂️ Kör du Gutenberg för att se vart blockredigeraren är på väg så kommer tillägget nu (från och med version 9.3) slå på Full Site Editing-funktionerna automatiskt, om ditt tema stödjer det. Det betyder även att adminvyerna för widgetar samt anpassaren döljs, eftersom de inte hör hemma i Full Site Editing-konceptet. Det är en pågående diskussion rörande ifall det här är klokt eller ej.

👅 TasteWP är en intressant tjänst för att klona och laborera med WordPress-sajter.

💯 WordPress.com har fått över 100 nya blocklayouter, så att användare kommer igång snabbare, men det verkar oklart om de kommer släppas till fristående WordPress-installationer.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.5.3.

— Thord D. Hedengren, redaktör


💻 Lediga WordPress-jobb

WordPress & WooCommerce Support Specialist
Servebolt | Läs mer

Plugin-utvecklare med koll på WooCommerce och API:er
Krokedil AB | Läs mer

Två WordPress-utvecklare sökes till The Generation
The Generation AB | Läs mer

Frontend och backend utvecklare sökes
Husverket AB | Läs mer

ℹ️ Annonsera ditt jobb gratis här!

Created with Sketch. Scrolla för mer läsning