WPSE 25

WordPress 4.8.3 är en riktigt viktig uppdatering

Det är gott om uppdateringar den här veckan. Låt oss börja med den viktigaste: WordPress 4.8.3 är släppt och du ska absolut, definitivt, omgående se till att dina webbplatser har uppdaterats. 4.8.3 stänger ett allvarligt säkerhetshål som möjliggjorde SQL-injektioner. Det är så allvarligt att även äldre versioner av WordPress har fått en uppdatering…! Anthony Ferrara har en teknisk genomgångom du är intresserad. Det är rekommenderat att uppdatera tillägg extra snabbt de kommande dagarna av samma skäl.

Lanseringskandidaten av WordPress 4.9 är släppt, testa den med Beta Tester-tillägget (som vi skrev om tidigare) om du vill. Du har förstås redan koll på nyheterna i 4.9, eller hur?

Vad sägs om en uppdatering till? WooCommerce 3.2.2 är ute och fixar en mängd småsaker. Apropå det så har det populära Klarna-tillägget haft lite problem men de senaste versionerna verkar fixa detta.

Puh. Mycket att uppdatera där. Några snabba då. Patreon har nu stöd för WordPress via ett tillägg. GDPR är ett nytt regelverk inom EU som vi behöver börja fundera på, ett standardtillägg är under utveckling. Sidbyggaren Beaver Builder har uppdaterats till 2.0. Gutenberg 1.6 fokuserar på textförbättringar och Yoast har en användarfokuserad text om tillägget. WordCamp Oslo 2018 (2-3 mars nästa år) letar efter talare och 2017 års användarundersökning för WordPress är släppt, tyck till där.

Den senaste versionen av WordPress är 4.8.3 och det är riktigt viktigt att du uppdaterar till den.

WordCamp Stockholm 2017

Hallå, Tor-Björn Fjellner, vad finns det för nyheter den här veckan om förberedelserna inför WordCamp Stockholm?

Det är fullt fart nu och det händer saker hela tiden, men ett par godbitar sticker faktiskt ut ur mängden.

För det första är det nu klart att Konstantin Obenland från Automattic kommer att hålla en workshop om den kommande redigeringsmiljön ”Gutenberg” på vår ”Contributor Day”, söndagen 19 november.

Läs mer om Konstantin här.

För det andra börjar det nu komma en mängd intressanta intervjuer i bloggen för vår konferens, flera gånger i veckan.

Slutligen är det fortfarande ett par dagar kvar på tävlingen, där du kan vinna en biljett till konferensen!

WPSE är officiell mediasponsor för WordCamp Stockholm. Du hittar senaste nytt i varje nummer och vi kommer förstås finnas på plats också. Ses vi där?