WPSE 282: Årets sista nummer 🎅🏻🥂

🖌️ WordPress.org fortsätter att snyggas till. Nu senast är det utvecklarsidorna som fått sig en uppfräschning. Hög tid, kan man säga.

ℹ️ WordPress kräver nu en mer modern version av Node.js (20.10.0 eller senare) om du vill bidra med utveckling lokalt.

Matig post om hur WordPress har hanterat Core Web Vitals under 2023. Förbättringar överlag.

🤔 Ett förslag vill sätta en liten logga på företagssponsrade bidrag till WordPress. Undertecknad är tveksam, men det är mycket möjligt att någon form av ”vi betalade för det här”-markering på sponsrade utvecklare skulle leda till att fler företag bidrog med såväl tid som pengar till projektet.

🗳️ Rösta på Marketing Team-representanterna för 20204.

🗞️ WordCamp Europe 2024 söker mediapartners. WPSE har varit detta tidigare år, men kommer inte söka för 2024, det finns helt enkelt inte tid nog att göra det bra.

1️⃣ WordPress.com gör ett nytt försök med Bloganuary i januari nästa år. Förhoppningsvis är fantasin lite bättre den här gången, förra året var det katastrofalt platt.

🚨 Några populära tillägg med säkerhetshål på sistone: AMP for WP, Enable Media Replace, MW WP Form, Popup Builder, SpeedyCache, Translate WordPress, WP Go Maps, WP Shortcodes Plugin.

🎅🏻 Det var allt för den här veckan, och året faktiskt. WPSE är tillbaka igen den 11 januari. Tills dess, god jul och gott nytt år! 🥂

Thord D. Hedengren

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.