WPSE 295: WordPress 6.5 är här! 🥳

🥳 WordPress 6.5 är släppt och med den kommer stöd för uppladdning av egna typsnitt (så här registrerar du dem), bättre bildverktyg och drag n’ drop, samt en mängd nyheter för utvecklare där i synnerhet krav på installerade tillägg kommer underlätta. Uppdateringen installeras inte automatiskt för alla installationer om du inte valt det, eller har en väldigt ny installation, så in i wp-admin och uppdatera vid tillfälle.

😅 Bara för att 6.5 är släppt betyder det inte att man latar sig. Planen för 6.5.1, som förstås är en buggfixversion, är igång och ska planeras senare idag. Utöver det har planeringen för 6.6, nästa stora version, påbörjats och du kan tycka till samt anmäla intresse till och med den 7 april.

🛒 WooCommerce 8.9, som släpps i maj, har en förändring i Store API:t, som ska vara bakåtkompatibel men som utvecklare av WooCommerce-webbar nog bör ha ett extra litet öga på.

🗓️ Den 26 april är det WP-CLU Hack Day.

🚨 Några mer populära tillägg som haft säkerhetshål och behöver uppdateras: All-In-One Security, Beaver Builder, CMP – Coming Soon & Maintenance Plugin, CoBlocks, Elementor Addon Elements, ElementsKit Elementor addons, Essential Addons for Elementor, Forminator, Jeg Elementor Kit, Kadence Blocks, MetForm, Newsletter, Ninja Forms, Otter Blocks, Unlimited Elements For Elementor, WooCommerce Cart Abandonment Recovery.

Thord D. Hedengren

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.