WPSE 183: Välkomna tillbaka! ☀️

Välkomna tillbaka till WPSE, så här efter sommarledigheten! Hoppas det varit skönt för er alla.

Vi har lite nyheter. Först och främst, WPSE har fått en ny sajt 🎉! Vi tyckte att det var dags att stuva om lite, och samtidig återgå lite till WordPress bloggrötter. Vidare, boken Webbpublicering med WordPress har flyttat in hos WPSE. Den är förstås fortsatt gratis som ebok, och den tryckta varianten är billigare än någonsin, om du vill komplettera.

Det här är första steget av förhoppningsvis flera den här sensommaren och hösten.

Nog om det, här kommer veckans WordPress-nyheter!

🛒 WooCommerce 5.5.0 släpptes i juli, och därefter en akut säkerhetsuppdatering, 5.5.1, så den har du förhoppnings uppdaterat till redan. Nästa version, 5.6, är ute i lanseringskandidat 2, och innehåller ett nytt försök till att fixa variabla produkter – om du vågar.

🤔 Det finns en förfrågan på synpunkter till retrospektiven på WordPress 5.8. Formuläret kan fyllas i till och med söndag, så ta chansen och tyck till om den här versionen.

🗣 BuddyPress 9.0.0 fokuserar på block, samt har utökat REST API:t något.

💰 Awesome Motive, företaget bakom bland annat WPBeginner och MonsterInsights, har köpt söktillägget SearchWP. Hela teamet stannar kvar, förutom grundaren Jon Christopher.

💸 Podcastingplattformen Castos har rest $756,000 med investeringar från bland annat Automattic och Yoast SEO. Man har även populära tillägget Seriously Simple Podcasting i sitt stall, så det här kan betyda att åtminstone WordPress.com får bättre stöd för podcasting framöver.

🤑 Newfold Digital, som bland annat driver Bluehost och HostGator, har köpt Yoast för en okänd summa pengar.

🇪🇺 Hjälp till på WordCamp Europe 2022 i Porto, Portugal – organisatörer sökes.

🇺🇸 WordCamp US 2021 blir ett online-event, och hålls den 1 oktober. Biljetterna blir förstås gratis.

📡 WordPress.com Growth Summit går av stapeln den 17 augusti, om du är sugen. Biljetterna kostar $25.

📱 Apropå WordPress.com så har WordPress-appen, som förstås fungerar med egeninstallerade webbplatser med, fått en funktion för påminnelser att skriva bloggposter.

🚨 Några hyfsat populära tillägg som haft säkerhetshål och fått uppdateringar nyligen: Bold Page BuilderEmail Address EncoderPodsShareThis Dashboard for Google Analytics. Dessutom har Google Site Kit haft ett kritiskt fel som rentav sänkte webbplatser…!

⚠️ Apropå säkerhet så har WPScan och Wordfence publicerat en rapport om WordPress-säkerhetsläget så här halvvägs genom 2021. WPTavern har läst den, om du inte orkar.

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.8.

— Thord D. Hedengren, redaktör

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.