WPSE 203: WordPress 5.9 släpps på tisdag 😱

💣 Den största nyheten är förstås att WordPress 5.9 släpps på tisdag, den 25 januari. Den tredje lanseringskandidaten är ute och man har informerat om hur man ska dels testa för lanseringen, och dels faktiskt utföra den. Det händer äntligen!

💻 Utvecklare? Läs vår översiktspost om nyheterna i WordPress 5.9.

🛒 WooCommerce har uppdaterats till version 6.1.1, vilken dels fixar ett par buggar, och dels gör att WooCommerce ska fungera bättre med WordPress 5.9. Man har även släppt WooCommerce Blocks 6.8.0, med mallar för dig som tänker köra Full Site Editing med din ehandel. Och räcker inte det så finns även den första betan för WooCommerce 6.2.0 ute, med stöd för nya standardtemat, Twenty Twenty-Two. Slutligen, planen för egna databastabeller åt diverse ordrar och dylikt har publicerats.

🤡 WordPress.com har slagit på Full Site Editing, för de som vill.

🗣 BuddyPress 10.0.0 är släppt, med bland annat funktioner för dig som vill att man ska kunna ansöka om medlemskap på ditt community.

🇪🇺 WordCamp Europe, som har släppt biljetterna, söker frivilliga som kan hjälpa till

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Apropå det så har WordCamp Birmingham skjutits upp, till följd av pandemin förstås.

⚠️ Jetpack gör som bekant säkerhetsöversyn, utöver mycket annat. De varnar för teman och tillägg från AccessPress, som har haft (och kanske har) en bakdörr in i din installation. Ajaj, byt leverantör omgående!

😜 Gissa vilket var världens största CMS förra året? Och åren dessförinnan?

💙 Den senaste versionen av WordPress är 5.8.3.

— Thord D. Hedengren, redaktör


Det här numret av WPSE sponsras av webbhotellet Oderland och digitalbyrån Divide & Conquer. Stort tack!

👋🏻 Missa inget viktigt – prenumerera på WPSE, det är gratis och garanterat spamfritt.

Namn

Missa ingenting, teckna en prenumeration på nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gång i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkänner du att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig i enlighet med vår integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen närhelst du vill och vi spammar eller säljer inte din adress vidare.