WPSE 230: Typsnittsoroligheter i Tyskland

đŸ«€ Det anses riskabelt att anvĂ€nda Google Fonts via Google egna tjĂ€nst efter att en webbplats fick böter i Tyskland. Google Fonts-spĂ„rningen bryter mot GDPR, i det enskilda fallet, kom man nĂ€mligen fram till. DĂ€rför Ă€r det rekommenderat att temautvecklare lĂ€gger in eventuella typsnitt frĂ„n Google Fonts lokalt i sina teman, nĂ„got som förstĂ„s Ă€ven gĂ€ller standardteman. Men nu verkar det som att det inte kommer ske förrĂ€n i samband med WordPress 6.2, alltsĂ„ inte i kommande 6.1, vilket gör framför allt anvĂ€ndare i Tyskland oroliga. WP Tavern har mer om saken.

🚌 ApropĂ„ det sĂ„ Ă€r den andra betan av WordPress 6.2 slĂ€ppt.

🧟 WordPress i webblĂ€saren utan PHP-server, vad Ă€r det hĂ€r för svart magi?!

🛒 WooCommerce-nytt: Version 7.1 i en andra beta, och WooCommerce Blocks 8.6.0 lanserar korsförsĂ€ljningsblock.

đŸ€” Meetup-teamet vill veta vad du tycker, oavsett om du varit pĂ„ ett WordPress-meetup i Ă„r eller ej.

— Thord D. Hedengren ⚡

Missa ingenting, teckna en prenumeration pĂ„ nyhetsbrevet WPSE! Utkommer en gĂ„ng i veckan, garanterat spamfritt. 💙

Genom att teckna en prenumeration godkÀnner du att vi fÄr skicka vÄrt nyhetsbrev till dig i enlighet med vÄr integritetspolicy. Var inte orolig, du kan avsluta prenumerationen nÀrhelst du vill och vi spammar eller sÀljer inte din adress vidare.